e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη τιμώντας τον Άγιο Φανούριο στην Παναγούλα Βανάτου [photos]


Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την Ενορία και τις γύρω περιοχές, τιμήθηκε η μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Φανουρίου, απόψε, 27 Αυγούστου 2021, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, με εσπερινή Ευχαριστιακή Σύναξη, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι. 
     Στο κέντρο δέσποζε καλαίσθητη Εικόνα του Αγίου, πρόσφατη δεητική προσφορά της Οικογενείας Λάμπρου Μούσουρα και Ρουμβίνης Αβούρη μετά των τέκνων τους Παναγιώτη και Διονυσίου. Παράλληλα, όσοι είχαν σχετικό τάμα, προσκόμισαν ευλαβικά τις Φανουρόπιτές τους. 
     Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο φίλος της Ενορίας μας π. Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα, ενώ το ψαλτήρι τίμησαν δεόντως οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος. 
     Σημειωτέον ότι ο κ. Ζούλας, όντας και καλός θεολόγος, ομίλησε προς το εκκλησίασμα περί του πώς προέκυψε στη ζωή της Εκκλησίας η τιμή προς τον νεοφανή Άγιο Φανούριο. 
     Πριν την απόλυση έγινε Αρτοκλασία και ευλογήθηκαν οι Φανουρόπιτες. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι με την αποψινή Ευχαριστιακή Σύναξη. 

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:




































































Δεν υπάρχουν σχόλια: