e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Verkhovna Rada της Ουκρανίας

Στις 21 Αυγούστου 2021, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ουκρανία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Verkhovna Rada της Ουκρανίας, Dmytro Razumkov.

Ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου ευχαρίστησε για τη θεμελιώδη θέση σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και σημείωσε ότι η υποστήριξη των θρησκευτικών ηγετών σε αυτό το θέμα είναι ανεκτίμητη.

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την επιστροφή των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών του κράτους μας. Και η θρησκεία είναι μια από τις βάσεις γύρω από τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να ενωθούν. Διακηρύσσαμε πάντα πολιτική ενοποίησης, βρίσκοντας κοινό έδαφος και δεν αποδεχόμαστε την πολιτική του διχασμού. Ελπίζω η επίσκεψή σας να εντείνει αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Ντμίτρο Ραζούμκοφ.

Ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ελπίδα για την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα προσωρινώς κατεχόμενα εδάφη της Κριμαίας και του Ντόνμπας. Επιπλέον, ο Ντμίτρο Ραζούμκοφ σημείωσε ότι οι εκκλησίες και οι θρησκευτικές οργανώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη τόσο των ανθρώπων που βρίσκονται στα προσωρινώς κατεχόμενα εδάφη, όσο και εκείνων που υπηρετούν στο μέτωπο. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέρη έθεσαν επίσης θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: