e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Τελευταία στάση Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, το Μοναστήρι Vydubych. Κιέβου Επιφάνιος: «Σας περιμένουμε πάντα στην Ουκρανία»

Με πρόσκληση του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου, στις 24 Αυγούστου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μαζί με τη Συνοδεία του, επισκέφθηκαν τη Μονή του Αγίου Μιχαήλ Βιντουμπίτσι.

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, σε επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σημείωσε ότι φέτος το μοναστήρι Vydubychi έγινε 950 ετών. Και η αρχαία εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, η οποία έγινε ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του μοναστηριού, ιδρύθηκε το 1070 από τον πρίγκιπα Vsevolod Yaroslavovich.

Στο τέλος της επίσκεψής του στην Ουκρανία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον Μακ. Μητροπολίτη Επιφάνιο δύναμη και έμπνευση για να συνεχίσει να χτίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Θα πετάξουμε σύντομα, αλλά να είστε σίγουροι ότι ένα μέρος της καρδιάς μας είναι με την Ουκρανία, με την Ουκρανική Εκκλησία. Ανατρέχοντας στο πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα, η αυτοκεφαλία αναγνωρίστηκε, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήσασταν άξιοι να χορηγήσετε αυτοκεφαλία και είστε άξιοι να ηγηθείτε της Εκκλησίας, Μακαριώτατε», κατέληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την επίσκεψη στην Ουκρανία και στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία από την πληρότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. «Σας περιμένουμε πάντα στην Ουκρανία», είπε ο Προκαθήμενος της ΑΕΟ.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (PCU)



























Δεν υπάρχουν σχόλια: