e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Εκ Φαναρίου ο Πατριαρχικός Επίτροπος προς Βαρθολομαίον για ταχεία ανάρρωση


Του Θεόδωρου Καλμούκου / Εθνικός Κήρυξ   

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου καθώς και η Πατριαρχική Αυλή εύχεται και δέεται για την πλήρη και ταχεία ανάρρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» Ο Πατριάρχης εισήχθη το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington της Ουάσιγκτον, λίγο πριν τη μετάβασή του στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας καθότι αισθάνθηκε ζάλη και αδιαθεσία, λόγω κόπωσης από το πολύωρο ταξίδι του και το πρόγραμμα εκδηλώσεων κατά την άφιξή του.

Όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημερώθηκε για την αδιαθεσία του Πατριάρχη και την εισαγωγή του στο νοσοκομείο όπως ήταν φυσικό η ενδημούσα Ιεραρχία του στην Κωνσταντινούπολη και η Πατριαρχική Αυλή ανησύχησαν. 

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος, έστειλε εκ μέρους της Ιεραρχίας και της Πατριαρχικής Αυλής το ακόλουθο τηλεγράφημα στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τη Α.Θ. Παναγιότητι 

τω Οικουμενικώ Πατριάρχη

κυρίω κυρίω Βαρθολομαίω

Παναγιώτατε Δέσποτα,

Η εν τη Πόλει Ιεραρχία του Θρόνου Υμών, ως και η Υμετέρα Αυλή, πληροφορηθείσαι περί της αδιαθεσίας της Υμετέρας Σεπτής Κορυφής, σπεύδομεν όπως, εκ της Πανιέρου Καθέδρας Αυτής, ευρεθώμεν διά του παρόντος παρά το προσκεφάλαιον Αυτής εντείνοντες τας προσευχάς και δεήσεις προς την Κυρίαν Θεοτόκον ώστε να μεσιτεύση υπέρ ταχίστης αποκαταστάσεως της πολυτίμου υγιείας Αυτής καθώς η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία χρείαν έχει αδήριτον Υμών, του συνετού και εμπείρου οιακοστρόφου και πνευματικού αυτής ηγέτου.

Ταχίστην ανάρρωσιν, Παναγιώτατε! 

Μετά βαθυτάτου σεβασμού 

Εκ μέρους της Ιεραρχίας του Θρόνου και της Αυλής

Ο Επίτροπος Αυτής

 ο Δέρκων Απόστολος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: