e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου 2021 στον πανηγυρίζοντα Ναό Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής 21ης Νοεμβρίου 2021, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου, ιερουργούντος του οικείου Εφημερίου π. Παναγιώτου Καποδίστρια, ψαλλόντων δε των κ.κ. Δημητρίου Κάνδηλα, Σταματίου Ζούλα, Σπυρίδωνος Σαρατσένου και Σπυρίδωνος Δρογγίτη. 
    Στον Όρθρο -κατά την τυπική διάταξη- πρωτακούστηκε (για φέτος) το "Χριστός γεννάται...", δηλαδή οι Καταβασίες των κοσμοχαρμόσυνης εορτής των Χριστουγέννων, των κωδώνων κρουομένων πανηγυρικά και θριαμβικά. 
    Συνάμα προεορτάσθηκε η μνήμη του νεοφανούς Οσίου Ιακώβου του εν τη Μονή Αγ. Δαβίδ Ευβοίας ασκήσαντος, του φέροντος την προσωνυμία "Με Συγχωρείτε". Έγινε και εόρτια Αρτοκλασία.
    Ομίλησε απ' άμβωνος, σχετικά με τα Εισόδια της Παναγίας και τις θεομητορικές επιρροές του νεοφανούς Οσίου Ιακώβου, ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, εγκρατής θεολόγος. 
    Ευάριθμοι πιστοί, τόσο από το κεντρικό Βανάτο, όσο και από τις πέριξ περιοχές, εκκλησιάσθηκαν και κυρίως συμμετείχαν στο Άγιο Ποτήριο της Ζωής, αλληλοευχόμενοι "Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα"!















































Δεν υπάρχουν σχόλια: