e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Με αφιέρωμα στα 400 χρόνια από την κοίμηση του Αγ. Διονυσίου το "Εορτολόγιον 2022" της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου


Κρατάμε ήδη στα χέρια μας το φρεσκοτυπωμένο εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, για το επόμενο νέο έτος, με τίτλο "Εορτολόγιον 2022", εκδοθέν κι εφέτος από το πεπειραμένο Τυπογραφείο της Αποστολικής Διακονίας, σε 8.500 αντίτυπα. 

Είναι αφιερωμένο στον Προστάτη και Πολιούχο Ζακύνθου, Άγιο Διονύσιο, Αρχιεπίσκοπο Αιγίνης και τούτο στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 400 ετών από την οσιακή κοίμησή Του (1622-2022). Το εξώφυλλο κοσμεί αγιογραφία τού τιμωμένου Αγίου, διά χειρός του αγιογράφου Νικολάου Μπιάζη-Σεντή, η οποία πρόκειται για φορητή εικόνα από το παρεκκλήσιο των Παμμμεγίστων Ταξιαρχών Βανάτου. 

Το εν λόγω βιβλιαρίδιο άρχεται με χειρόγραφες πρωτοχρονιάτικες ευχές και εκφραστική φωτογραφία του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. Γράφει, συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης: "Αγαπητοί μου, ανεβαίνοντας  νέο σκαλί στην κλίμακα του Χρόνου, προσεύχομαι υπέρ όλων μας για περισσότερη αλληλοκατανόηση, αποδοχή της ιδιαιτερότητας του Άλλου, επικράτηση της άνωθεν ειρήνης στον πολυταραγμένο κόσμο μας +ο Ζακύνθου Διονύσιος".

Αμέσως μετά συναντά ο αναγνώστης ένα αφιερωματικό στον Άγιο Διονύσιο κείμενο, το οποίο υπογράφεται από τον κ. Διονύση Σέρρα, φιλόλογο - ποιητή - εκδότη, με τίτλο "Ο Άγιος της Συγγνώμης ως πηγή έμπνευσης Ζακυνθινών ποιητών και στιχογράφων".

Στα καθιερωμένα του νέου ημερολογίου περιλαμβάνονται το γενικό εορτολόγιο, οι τοπικές της Ζακύνθου εορτές, όλα τα αναγκαία στοιχεία για την διοίκηση της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, Ναούς, Εφημερίους, Μοναστήρια, Μοναχισμό, πνευματικό έργο κλπ. Για δεύτερη φορά φέτος περιλαμβάνεται ατζέντα σημειώσεων για κάθε ημέρα του χρόνου, καθώς επίσης τα κινητά τηλέφωνα όλων των Εφημερίων της Μητροπόλεως, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Το "Εορτολόγιον 2022" διατίθεται στην τιμή του 1,20 ευρώ από το εκθετήριο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου και όλες τις Ενορίες του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες Ενορίες το διαθέτουν δωρεάν και τιμής ένεκεν στους Ενορίτες τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: