e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση του Επισκόπου Μελιτηνής με αστυνομικούς της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Λονδίνου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου μεταξύ Αστυνομικών της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Λονδίνου (faith officers) και εκπροσώπων θρησκειών της Αγγλίας. Τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα εκπροσώπησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος. 

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην έδρα της Scotland Yard στο Λονδίνο. 

Συζητήθηκαν οι δράσεις και η συμβολή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Λονδίνου και των υπολοίπων Τμημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου στην ασφάλεια των θρησκευτικών κοινοτήτων, καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας τους με τους εκπροσώπους των θρησκειών της Αγγλίας και με τις επί μέρους Κοινότητες. 

Ο Θεοφιλέστατος παρουσίασε πρόγραμμα συνεργασίας και αποτελεσματικότερης επικοινωνίας της Αστυνομίας με τις θρησκευτικές κοινότητες για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ τους. 

Οι αστυνομικοί ευχαρίστησαν τον Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο για την συμβολή του στον σχεδιασμό δράσης και τη συνεργασία της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: