e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον επίσημο εορτασμό για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου [photos-video]


H ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv μεταδίδει ΖΩΝΤΑΝΑ τον επίσημο εορτασμό για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου που λαμβάνει χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο Ιερό Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι Αναλήψεως Βύρωνα Αττικής παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.  

Η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους μετά την πρόσφατη αναγραφή στο αγιολόγιο της Εκκλησίας του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, με συγκίνηση ανακοίνωσε τον ερχομό του Παναγιωτάτου στο Ιερό Μετόχιο όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Η Άφιξη και Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ι. Μετοχίου. Ακολούθησε η Τελετή ονοματοδοσίας της παρακειμένης οδού «Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου» υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου και κατ’ αυτήν την ώρα η τελετή επί τη αγιοκατατάξει του Οσίου Ιερωνύμου με Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό. Αργότερα, ο Παναγιώτατος θα ευλογήσει τον Θεμέλιο Λίθο ανεγέρσεως του ι. Κιβωρίου επί του τάφου του Αγίου.










Το απόγευμα της Κυριακής, 21 Νοεμβρίου 2021, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στο Μετόχιο της Αναλήψεως του Κυρίου, της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στο δήμο Βύρωνα, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και ακολούθως τέλεσε την θεμελίωση του κουβουκλίου του τάφου του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου, ο οποίος έζησε και ετάφη στο Μετόχι.
Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης Εντιμ. Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Ηγούμενος της Αγιορειτικης Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Ελισσαίος, κληρικοί και μοναχοί, Αυτοδιοικητικοί και άλλοι παράγοντες και πλήθος πιστών. Πριν την είσοδο του στο Μετόχιο ο Πατριάρχης μαζί με τον Δήμαρχο έκαναν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας με την ευκαιρία της μετονομασιας της οδού, μπροστά από το Μετόχι, σε «Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου». Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Καισαιριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, και Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ, ο Εξοχ. Υφυπουργος Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Βύρωνα, και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Εντιμολ. Άρχων Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αθανάσιος Μαρτίνος.























Δεν υπάρχουν σχόλια: