e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ΕΡΤ: «Τέλος καλό, όλα καλά» [video]

Την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη μετά την περιπέτεια της υγείας του έδωσε στην ΕΡΤ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, o οποίος βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα θυρανοίξια του Ι. Ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν». Αποτιμώντας την επίσκεψή του, είπε ότι καμαρώνει την ομογένεια για τη ζωντάνια και τα επιτεύγματά της. 

Για την περιπέτεια της υγείας του και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε αλλά και την φροντίδα των ομογενών γιατρών και την αγάπη του κόσμου, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έκανε και έναν απολογισμό της 12ημερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Όπως είπε ο Παναγιώτατος, «τέλος καλό, όλα καλά». 

«Αισθάνομαι πολύ καλά, δόξα τω Θεώ. Ήταν μια μικρή περιπέτεια, κράτησε πολύ λίγο χρονικώς. Βέβαια, το επεισόδιο το καρδιακό, αν μπορώ να το ονομάσω έτσι, ήταν κάπως σοβαρό και έπρεπε να γίνει» η επέμβαση, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Όπως είπε, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και έτσι στις 20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα όπου θα γιορτάσει και εκεί τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας του. 

«Είμαι ευγνώμων στον Άγιο Θεό που με αξίωσε να φτάσω σε αυτό τον σταθμό της εκκλησιαστικής μου ζωής και διακονίας» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Κάνοντας μια αποτίμηση της επίσκεψής του, είπε ότι αυτό που κρατά είναι η ζωντάνια της ομογένειας, την οποία καμαρώνει για τα επιτεύγματά της. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με θερμά λόγια και για την προσωπικότητα και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, τον οποίο χαρακτήρισε «έναν δικό μας άνθρωπο μέσα από τα σπλάχνα του Φαναρίου». 

Ο Παναγιώτατος αναχωρεί εκτός απροόπτου την Κυριακή για την Κωνσταντινούπολη. 

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη


Δεν υπάρχουν σχόλια: