e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Παράκληση στην Παναγούλα Βανάτου με Χαιρετισμούς προς τον νεοφανή Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης


Παράκληση προς την Θεομήτορα εψάλη απόψε, εσπέρας Κυριακής 8ης Αυγούστου 2021, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, εν όψει της επικείμενης εορτής της Κοιμήσεώς Της. 
     Προ της απολύσεως εψάλησαν οι 24 Οίκοι των Χαιρετισμών προς τον νεοφανή Άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας (+1984), του Οποίου απότμημα εκ των ιερών Λειψάνων Του έχει τεθεί για προσκύνημα

Χείρα βοηθείας προς τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα από την Ομογένεια της Αυστραλίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ενώπιον της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνει ο Ελληνικός λαός από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, προσκαλεί σύσσωμη την Ομογένεια της πέμπτης Ηπείρου να επιδείξει τα φιλάνθρωπα, αλληλέγγυα και πατριωτικά αντανακλαστικά της, όπως το έχει πράξει πολλάκις κατά το παρελθόν, με αξιέπαινα αποτελέσματα. Για τον σκοπό αυτό, λαμβάνει την πρωτοβουλία της διενέργειας εράνου για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα αποσταλούν στην Ελλάδα, προς οικονομική στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές. 

Ο έρανος θα διενεργηθεί μέσω τραπεζικού λογαριασμού και της πλατφόρμας gofundme.com, με τα ακόλουθα στοιχεία:

Βανάτο Ζακύνθου σήμερα: Εορτή νεοφανούς Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης και Ανάμνηση Σεισμοπυρκαγιάς 1953


Πρωί Κυριακής μετά την εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, 8η Αυγούστου 2021, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου έγινε η Ευχαριστιακή Σύναξη της Ενορίας, κατά την οποία πρωτοεορτάστηκε η αγία μνήμη ενός ταπεινού Ιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του νεοδιακηρυχθέντος Αγίου ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ο οποίος εισόδευσε στην Αιωνιότητα το 1984 και κατετάγη στις αγιολογικές δέλτους, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Ιούνιο του 2020.

3ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως Γερμανού στην Θεολογική Σχολή Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, 8 Αυγούστου 2021, Κυριακή Ζ' Ματθαίου, στο ναΰδριο της Σχολής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας ανεγνώσθη νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως κυρού Γερμανού επ' αφορμή της συμπληρώσεως τριών ετών από της οσιακής εις Κύριον εκδημίας του. Ο αοίδιμος ιεράρχης υπήρξε απόφοιτος της Σχολής (1954), αλλά και Ηγούμενος αυτής κατά τα έτη 1991-1995.

Πατριαρχική Παράκληση απόψε στην Παναγία Σχοινουδίου Ίμβρου [video]

Πατριαρχική Χοροστασία απόψε, Κυριακή 8η Αυγούστου 2021, κατά τον Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σχοινουδίου Ίμβρου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Έκθεση για τα Αγριολούλουδα του Άθω και της Ίμβρου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα Κυριακή (8-8-2021), μετά την Θεία Λειτουργία, εγκαινίασε στο Λύκειο Αγριδίων την έκθεση φωτογραφίας «Τα αγριολούλουδα της Χερσονήσου του Άθω και της Ίμβρου» του βιολόγου Στυλιανού Χαραλαμπίδη. 

Σήμερα εγκαινιάζεται και η έκθεση φωτογραφίας “Η Ίμβρος του Πατριάρχη” της Βάσως Ξεινού και του Cevahir Bugu, στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Σχοινουδίου. Ήδη κυκλοφορεί η σχετική έκδοση, στην οποία προέβη η Ιερά Μητρόπολις ίμβρου και Τενέδου.

Αρχιερατική Λειτουργία με Χειροθεσία Οικονόμου και Ανάμνηση Σεισμών 1953 στη Μονή Αγ. Διονυσίου εν Ζακύνθω


Πρωί Κυριακής μετά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 8.8.2021, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, θεία Λειτουργία προεστώτος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, συμπροσευχομένου δε του παρεπιδημούντος Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ.       
     Στο τέλος έγινε χειροθεσία σε Οικονόμο του Πρεσβυτέρου Παναγιώτου Παράσχη και εψάλη η ειδική Ακολουθία επί τη Αναμνήσει των καταστροφικών Σεισμών του 1953.

Οι Προκαθήμενοι Αλεξανδρείας και Ουκρανίας μεταβαίνουν στην Ίμβρο για την 60ετηρίδα Ιερωσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος κατ' αυτάς στην Ίμβρο για τις εορτές προς τιμήν Του επί τη συμπληρώσει 60 ετών από την είσοδό Του στην Ιερωσύνη, χθες το εσπέρας, 7 Αυγούστου 2021, χοροστατώντας κατά τον Αναστάσιμο Εσπερινό στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού του, τους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου, ανάγγειλε ο ίδιος ότι τις προσεχείς ημέρες θα καταφθάσουν αυτοπροσώπως στο νησί τιμώντας Τον, ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου, Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος, ενώ η Εκκλησία της Κύπρου και η Εκκλησία της Ελλάδος θα αποστείλουν αντιπροσώπους. Θα παραστούν και πολλές άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.


Πατριαρχική Χοροστασία στα Αγρίδια της Ίμβρου στην κυριακάτικη Θ. Λειτουργία, 8.8.2021

Χοροστασία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, κατά την Θ. Λειτουργία, σήμερα, Κυριακή μετά την εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, 8 Αυγούστου 2021, στον ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο χωριό Αγρίδια Ίμβρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ:

Ο βίος και η πολιτεία του νέου Αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης [video]


Ο βίος και η πολιτεία του νέου Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, όπως παρουσιάστηκε το 2006 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, στην εκπομπή "Εν λόγω αληθείας " της τηλεόρασης ΛΥΧΝΟΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΕΚΠΟΜΠΗ:

Ακολουθία του εν Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης


Ιερά Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών, Χαιρετισμοί και Εγκώμια του εν Αγίοις πατρός ημών Καλλινίκου, Μητροπολίτου Εδέσσης. 
Εποίησεν ο έγκριτος Υμνογράφος Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΥΜΝΟΓΡΑΦΗΜΑ: