e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Θεοφάνια 2022 στη νήσο Αντιγόνη των Πριγκηποννήσων


Μετά πολλής λαμπρότητος και με την συμμετοχή πολλού κόσμου, κατακλύσαντος τον περικαλλή Κοινοτικόν Ι. Ναόν του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, εορτάσθη η Μεγάλη εορτή των Θεοφανείων εις την προσφιλή νήσον Αντιγόνη των Πριγκηποννήσων, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου αυτών Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

Την εόρτιον ημέραν ετίμησαν δια της παρουσίας των, ο Εντιμ.κύριος ERDEM GÜL, Δήμαρχος των Νήσων, και άλλοι επίσημοι. Η υπό τον Μουσικολ. Καθηγητήν κ.Αντώνιον Παριζιάνον Εφοροεπιτροπή της ημετέρας Κοινότητος της νήσου, ωργάνωσε υποδειγματικά την όλην πολυάνθρωπον τελετήν της Καταδύσεως του ΤιμίουΣταυρού, δια του Οποίου ηυλογήθησαν και εφέτος τα ύδατα της Προποντίδος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως





















Δεν υπάρχουν σχόλια: