e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Συμπαράσταση στην Ουκρανία από τον Ελπιδοφόρο εν μέσω ρωσικής απειλής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ουκρανία με φόντο την απειλή του πολέμου που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η χώρα εκ μέρους της Ρωσίας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο twitter: «Επισκέφθηκα την Πρέσβη της Ουκρανίας Οκσάνα Μαρκάροβα στην Ουάσινγκτον και εξέφρασα την αμέριστη συμπαράστασή μας στον oυκρανικό λαό. Καταδικάζουμε τον πολιτικό και εκκλησιαστικό ιμπεριαλισμό του Κρεμλίνου, και εκτιμούμε την στάση της αμερικανικής κυβέρνησης».

Επιπροσθέτως, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκανε και μια πιο αναλυτική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook γράφοντας:

«Επισκέφθηκα την Πρεσβεία της Ουκρανίας προκειμένου να εκφράσω στην πρέσβη κ. Oksana Markarova τη συμπαράστασή μας ως χριστιανών, ως Ελλήνων και ως Αμερικανών στο λαό της Ουκρανίας που υποφέρει από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, ο οποίος εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα: στρατιωτικό, οικονομικό, ενεργειακό και εκκλησιαστικό.

Είναι αδικία προς την ιστορία και την παράδοση της Ορθοδοξίας, το Πατριαρχείο της Μόσχας αντί να στηρίζει τους αδελφούς της Ουκρανίας, να ακολουθεί πειθήνια τις εντολές και τη γραμμή του Κρεμλίνου, να διχάζει την Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο και να σκανδαλίζει το λαό του Θεού από την Ουκρανία στην Αφρική, έως και τη μακρινή Κορέα.

Χαιρετίζουμε την πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου του State Department που καταδικάζει τις “κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας” από το Κρεμλίνο, και την στάση της Αμερικανικής κυβέρνησης».

Από την πλευρά της η Ουκρανή διπλωμάτης έγραψε: «Ήταν χαρά να φιλοξενήσω τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στην πρεσβεία της Ουκρανίας στις ΗΠΑ. Νιώθουμε συνεχή υποστήριξη και εκτιμούμε τις προσευχές σας για την Ουκρανία καθώς η Ουκρανία μεταμορφώνεται σε καλύτερη χώρα για τους πολίτες της και υπερασπίζεται τον εαυτό της από τη ρωσική επιθετικότητα».

© Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: