e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο Έξαρχος του Οικουμενικού Θρόνου στο Κίεβο καλεί τον κόσμο να στηρίξει την Ουκρανία [video]

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Κομάνων κ. Μιχαήλ, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Κίεβο απευθύνθηκε στον λαό της Ουκρανίας σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα. Σήμερα τα ξημερώματα η Ουκρανία δέχθηκε επίθεση από τη Ρωσία σε πολλές πόλεις, άμαχος πληθυσμός και στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ οι μάχες συνεχίζονται μέχρι και τώρα.

Ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη έγραψε ένα μήνυμα βρισκόμενος έξω από το Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κίεβο. Το μήνυμα έχει ως εξής:

Αδελφοί και αδελφές! Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2022 η Ουκρανία δέχθηκε ανοιχτή στρατιωτική επιθετικότητα εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε αυτή την ώρα της ιδιαίτερης δοκιμασίας για το λαό μας, προσευχόμαστε για την Ουκρανία, για τον ευσεβή λαό μας, για τον ουκρανικό στρατό – άντρες και γυναίκες, οι οποίοι μάχονται για την Πατρίδα.

Ας ενωθούμε, ας σεβαστούμε ο ένας τον άλλον, ας φροντίσουμε ο ένας τον άλλον και ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν πιστεύουμε στις ψεύτικες ειδήσεις και δεν πανικοβαλλόμαστε.

Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την προσευχητική υποστήριξη του ουκρανικού λαού μας.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης στον κόσμο να προσευχηθούν για το ουκρανικό κράτος και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τον προδοτικό πόλεμο εναντίον του λαού μας και, ει δυνατόν, να υποστηρίξει την Ουκρανία στην αντίσταση κατά της εχθρικής εισβολής.

Ζητούμε την ευλογία του Θεού για το ουκρανικό κράτος και τον λαό του, ειδικά στους υπερασπιστές – τον ουκρανικό στρατό, τους γιατρούς, τους εθελοντές. Ας ενωθούμε, είναι αδύνατο να νικήσουν ένα ενωμένο έθνος.

Είθε ο Κύριος μας βοηθήσει να υπερασπιστούμε την Ουκρανία και σύντομα να επιστρέψουμε στην ειρηνική ζωή.

Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: