e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Ευφρόσυνη Κυριακή Ορθοδοξίας 2022 στο Βανάτο Ζακύνθου

Πρωί Κυριακής Α΄ των Νηστειών, 13ης Μαρτίου 2022, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω. Εδώ, στον κοινό οίκο μας, ως μια αγκαλιά οι Ενορίτες, μετά την σκληρή εμπειρία της Πανδημίας, βιώσαμε λειτουργικώς τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας έναντι των κάθε λογής και εποχής εναντίων της, συμμετέχοντας μάλιστα στην κατανυκτική κι επίσημη των Αγίων Εικόνων και την τελετή της αναστηλώσεώς τους, σύμφωνα με το ιδιάζον αλεξανδρινό και ιεροσολυμίτικο τυπικό, το οποίο από 35ετίας τηρείται στην Ενορία μας από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια. 
     Παρά το έντονο ψύχος της ημέρας, ικανός αριθμός πιστών Ενοριτών μας συμμετείχαν στην Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας, αρκετοί μάλιστα μετέλαβαν Σώματος και Αίματος Χριστού, ο δε Μάστερ Θεολογίας κ. Σταμάτιος Ζούλας ομίλησε εμπνευσμένα προς το εκκλησίασμα. Το Ψαλτήρι τίμησαν χορωδιακώς οι Ιεροψάλτες μας κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Σαρατσένος παππούς και εγγονός και Σπυρίδων Δρογγίτης.


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: