e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Απατηλή αγοραπωλησία ορεινών Ζακύνθου: Παραπέμπονται 7 εμπλεκόμενοι για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του Δημοσίου και της τοπικής Εκκλησίας

Η πολυαναμενόμενη Πρόταση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση από την κα Ανακρίτρια Διαφθοράς της περαιτέρω κύριας ανάκρισης που διέταξε το αρμόδιο Συμβούλιο με το υπ’ αριθμ. 1679/2020 βούλευμά του, για την γνωστή στο πανελλήνιο απατηλή αγοραπωλησία στα Ορεινά της Ζακύνθου, δικαιώνει απόλυτα τους επίπονους και μακροχρόνιους αγώνες της τοπικής εκκλησίας και των κατοίκων των ορεινών της Ζακύνθου. Με την πολυσέλιδη (111 σελίδες) και πλήρως εμπεριστατωμένη πρόταση του, τόσο κατά το νομικό όσο και κατά το ουσιαστικό μέρος της δικογραφίας, ο αρμόδιος Εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών των γνωστών επτά εμπλεκομένων προσώπων για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις σε βάρος του Δημοσίου και της τοπικής εκκλησίας. Πλησιάζουμε τα 8 χρόνια διαρκούς αγώνα και η νομική μας ομάδα θα συνεχίσει την προσπάθεια για την τελική δικαίωση, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Εκ μέρους των δικηγόρων της τοπικής εκκλησίας 

Ματθαίος Κ. Βαραγγούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: