e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Κυριακή Ε΄ Νηστειών 2022, ο Επιφάνιος Κιέβου στην τραυματισμένη πόλη Chernihiv της Ουκρανίας [60 photos]

Ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος πραγματοποίησε αρχιερατική επίσκεψη στη Μητρόπολη Chernihiv στις 10 Απριλίου 2022, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών και την Ημέρα Μνήμης της Αγίας Μαρίας της Αιγύπτου και του Σεβ. αγίου Μάρτυρα Ευστρατίου του Κιέβου-Πετσέρσκ. Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης της ηρωικής πόλης του Τσερνιχίφ, συνομίλησε με τους πιστούς, τους ευλόγησε και προσέφερε φιλανθρωπική βοήθεια.

Ο επικεφαλής της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας βοηθήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Τσερνίχιβ και Νιζίν Ευστράτιο, τον προϊστάμενο της Εκκλησίας της Μικρής (Θερμής) Σοφίας, Πρωθιερέα Πέτρο Λαντβιτόβιτς, τον γραμματέα της Μητρόπολης Τσερνιχίφ, Πρωθιερέα Roman Kinik και τον κλήρο της Επισκοπής. Οι υπερασπιστές της Πατρίδας, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Τσερνίχιβ Βιάτσεσλαβ Τσάους και πιστοί προσευχήθηκαν επίσης στην λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ειπώθηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό μας και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών. Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με πανηγυρική δέηση στα λείψανα του τοπικού Αγίου του Τσερνιχίφ.

Μετά την θεία Λειτουργία, ο Μακ. Μητροπολίτης Επιφάνιος συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Ευστράτιο, προϊστάμενο της Μητρόπολης, για την ημέρα της γέννησής του και του επέδωσε την εικόνα του Σωτήρος. Εκ μέρους της κοινότητας και εκ μέρους του ο Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο για την επίσκεψη και την πνευματική του φροντίδα.

Την ίδια μέρα, ο επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας επιθεώρησε τα σπίτια που καταστράφηκαν από Ρώσους εισβολείς στην πόλη, όπου σκότωσαν εκατοντάδες αμάχους.




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: