e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ενώ τα εκκλησιαστικά τσιράκια της FSB σώζουν τους Αφρικανούς από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας


Γράφει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Όταν είχαν κάνει την πρώτη εμφάνισή τους τα τσιράκια της FSB (πάλαι ποτέ: KGB) στην Αφρική, με την προβατόσχημη μορφή Ιερέων και άρχισαν να στρατολογούν προδότες - Ιούδες ιερωμένους, οι οποίοι είχαν πλησιάσει τις Ιεραποστολές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στα διάφορα κράτη μόνο και μόνο από τυχοδιωκτισμό, μάλιστα δε υπό το ένδυμα της υποκριτικής ευσέβειας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος είχε δημοσιοποιήσει ένα εύστοχο σχόλιο, που δημοσιεύθηκε σε πολλά εκκλησιαστικα sites και σ' εμάς εδώ στο "Νυχθημερόν"

Tο σχόλιο ήταν καίριο και μες από την πείρα ενός ανθρώπου, ο οποίος επί τόσα και τόσα χρόνια βρίσκεται  στην πρώτη γραμμή της Ιεραποστολής. Θα λέγαμε μάλιστα, μετά από όσα ακολούθησαν έκτοτε, ήταν και προφητικό. Αναθυμούμαστε, επίσης, ότι τότε αντιμετωπίστηκε με υποτιμητικά σχόλια από τους πρωτεργάτες της αντικανονικής αυτής εισπηδήσεως. 

Ο Σεβ. Καμερούν κατόπιν έγραψε μια Ανοιχτή Επιστολή, που απευθυνόταν στον ανεκδιήγητο Μητροπολίτη Κλιν Λεωνίδα (εκτελεστικό όργανο της εκκλησιαστικής εισβολής του Κυρίλλου στην Αφρική, βασιλικότερος του βασιλέως και πατερικότερος των πατέρων) και στον τότε ιερέα Γεώργιο Μαξίμοβ, ήδη καθηρημένον από την Αλεξανδρινή Εκκλησία. Ξαναδιαβάστε την ΕΔΩ

Αυτή η Ανοικτή Επιστολή Γρηγορίου αντιμετωπίστηκε με φοβερή υποτίμηση από τον Κλιν Λεωνίδα, ο οποίος την θεώρησε από την αρχή μέχρι το τέλος ένα μεγάλο ψέμα. Παρενθετικώς και αντιστοίχως θυμηθείτε ότι "ψέμα" χαρακτηρίζει και ο Πούτιν -στις μέρες μας- κάθε αποκάλυψη ομαδικού τάφου και πολυειδών εγκλημάτων πολέμου στη γη της Ουκρανίας, όπου -εν τω μεταξύ- έχει εισβάλει. Κλείνει η παρένθεση.

Ο Κλιν Λεωνίδας, εκεί στο τέλος της απάντησής του στον Καμερούν Γρηγόριο είχε χρησιμοποιήσει μια φράση σαν απειλή: "τα αντιμήνσιά μου ειναι καθ' οδόν για το Καμερούν" και προέτρεπε τον Μητροπολίτη Καμερούν να μάθει ρωσικά..., μιας και όλη η Αφρική θα εκρωσισθεί...

Τι λόγο θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε για την ιμπεριαλιστική - αυτοκρατορική θεώρηση του εκ Ρωσίας σωτήρα της Αφρικής;

Μόνο μειδιώντας τού εκφράζουμε "ευχαριστήρια", διότι, με τις επιλογές και ενέργειές του επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα είχε αναφέρει ο Ποιμενάρχης Καμερούν στο σχόλιό του, ότι δηλαδή οι εισβολείς Ρώσοι μαζεύουν κάθε καθηρημένο ή προβληματικό κληρικό και ύστερα τον παρουσιάζουν ως διαφωνούντα με την αναγνώριση της νεοπαγούς Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας, βοηθώντας τον έτσι να μην... χάσει την ψυχή του!!! Λέτε και ο κάθε αφρικανός ιερωμένος γνωρίζει ή γνοιάζεται τι εστί Τόμος Αυτοκεφαλίας στην τόσο μακρινή γι' αυτόν Ουκρανία ή τέτοιας δυναμικότητας εκκλησιολογικά θέματα και ζητούμενα. Εδώ, στον ελλαδικό χώρο, πλείστοι όσοι Κληρικοί (παντός βαθμού) ή και η συντριπτική πλειονότητα του θεολογικού κόσμου δεν αγγίζονται ή ευαισθητοποιούνται από πλείστα όσα πανορθόδοξα ζητήματα, π.χ. της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία. Εμείς εδώ, εξαιτίας μάλλον του εγκλωβισμού μας στον ωχαδελφισμό του μικρόκοσμού του ο καθείς... Εκεί όμως, στην Αφρική, εξαιτίας πραγματικών καθημερινών προβλημάτων για την ειρήνη, την υγεία, την επιβίωση κ.ο.κ...  

Συγχαρητήρια, λοιπόν, μη-Σεβασμιώτατε κ. Λεωνίδα... Επιλογικώς, Σας αναφέρουμε ότι ο καθηρεμενος το 2010 Benoua Owona μάλλον είχε προβλέψει την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας το 2018 και... προφητικώς φρόντισε κι  εξήλθε του σκάφους του Αλεξανδρινού Θρόνου, για να μην... χάσει την ψυχή του!!! Τώρα μάλιστα, που κατέφθασαν οι Ρώσοι με το "σωτήριο" ωμόφορό τους και τα καλοραμμένα αντιμήνσιά τους, τρέχει να δια-σωθεί!!! Κι εκείνοι, από το ύψος της μεγαλοπρεπείας του μεγαλοϊδεατισμού τους, κλίνουν όμμα "αγάπης" και τον... σώζουν!!!

Αναμένουμε και άλλες παρόμοιες επιλογές, διότι -ως πληροφορούμαστε- τέτοια φρούτα, αλά Benoua Owona, φύονται πάμπολλα στον αφρικανικό μπαξέ και σε διάφορες χώρες!

Μένουμε εκστατικοί ενώπιον της αγαπητικής εμπάθειας των ρώσων εισβολέων νεο-ιεραποστόλων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: