e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Ο Κιέβου Επιφάνιος στον Καθεδρικό Γεννήσεως του Χριστού Πατριαρχείου Γεωργίας στη Μ. Βρετανία

8 Ιουλίου 2022

Μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Dmani και Agarak-Tashir Ζήνωνος, επικεφαλής των ενοριών του Γεωργιανού Πατριαρχείου στη Μεγάλη Βρετανία, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος επισκέφθηκε τον Γεωργιανό καθεδρικό ναό προς τιμήν της Γεννήσεως του Χριστού στο Λονδίνο. Τον επικεφαλής της OCU συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Chernihiv και Nizhyn Ευστράτιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ζήνων και ο κλήρος υποδέχθηκαν θερμά τους καλεσμένους από την Ουκρανία. Μετά από πρόσκληση του Γεωργιανού ιεράρχη, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος προσευχήθηκε για νίκη και ειρήνη για την Ουκρανία, για τον ουκρανικό στρατό και λαό.

«Πιστεύω ότι αυτή η ημέρα θα μείνει στην ιστορία, ο Μακαριώτατος είναι ο δεύτερος Προϊστάμενος της Τοπικής Εκκλησίας μετά τον Καθολικό-Πατριάρχη Ηλία που επισκέπτεται την εκκλησία μας. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς», τόνισε ο Γεωργιανός ιεράρχης.

«Αγαπητέ Επίσκοπε, είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, για να προσευχηθώ για την Ουκρανία, να νιώσω αδελφική αγάπη και υποστήριξη. Γνωρίζουμε ότι ο θεοφιλής γεωργιανός λαός μας ριζώνει, προσεύχεται, μας υποστηρίζει σε δύσκολες δοκιμασίες. Σας ευχαριστώ για αυτό, για όλα όσα κάνετε εσείς προσωπικά», τόνισε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Η επικοινωνία συνεχίστηκε σε ένα αδελφικό γεύμα.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)











Δεν υπάρχουν σχόλια: