e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Κιέβου Επιφάνιος: "Η ανεξαρτησία, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια είναι εθνικά χαρακτηριστικά του λαού μας"


Ας προσευχηθούμε μαζί για τη νίκη, για την πατρίδα μας την Ουκρανία και ας γιορτάσουμε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας με ελπίδα στις καρδιές μας και ευχαριστούμε τον Κύριο για όλες τις ευλογίες Του! Σήμερα, Ημέρα της Ανεξαρτησίας, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος απευθύνθηκε στους Ουκρανούς με αυτά τα λόγια.

«Στις 24 Αυγούστου, στην 31η επέτειο της αποκατάστασης της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, έχουν ήδη περάσει έξι μήνες από την ηρωική αντίσταση του Ουκρανικού λαού στην ολική ρωσική εισβολή. Σε ευχαριστώ, Κύριε, που είσαι μαζί μας! Συνεχώς νιώθουμε, ότι ο Παντοδύναμος Θεός μας δίνει υπερ-ισχυρά όπλα: Ασπίδα το κουράγιο, σπαθί την πίστη και πανοπλία το θάρρος. Ευχαριστούμε, που μας δίνει τη δύναμη να αντισταθούμε στο κακό, που συγκεντρώνει ανθρώπους καλής θέλησης σε όλο τον κόσμο και ξεχωρίζει και εκθέτει σε ντροπή αυτούς, που είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν τον διάβολο συνεννοούμενοι με τυράννους και δολοφόνους.

Πριν από ένα χρόνο, αυτή την εποχή, συναντήσαμε στην Ουκρανία τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος τότε διακήρυξε πολύ σημαντικά προφητικά λόγια για εμάς: «Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!». Ξέρω, ότι όντως είναι έτσι. Επομένως, παρά τις διάφορες απογοητευτικές προβλέψεις, τη δελεαστική απελπισία, παρά τις αμφιβολίες και την προδοσία των εχθρών, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το κράτος μας, για την πατρίδα μας, για την Ουκρανική Εκκλησία, για τις οικογένειες μας, για την ιστορία, για το παρόν και για το μέλλον μας.

Η ανεξαρτησία δεν είναι απλώς μια λέξη ή κάποια αφηρημένη έννοια για τους Ουκρανούς. Αυτό είναι το εθνικό γνώρισμα του λαού μας, αυτή είναι η νοοτροπία μας, διότι η ανεξαρτησία, η αγάπη για την ελευθερία και η αξιοπρέπεια είναι στην καρδιά μας. Είμαστε ένας λαός με δυνατό πνεύμα και πίστη, που βρίσκεται στο πλευρό της αλήθειας και του φωτός, προστατεύει, ό,τι του χαρίζει ο Θεός, και αναζητά ειρήνη και δικαιοσύνη. Και μόνο αυτό, ο αληθινός δρόμος της αλήθειας, όσο δύσκολος και αν είναι, οδηγεί πάντα στη νίκη.

Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, μαζί για τη νίκη, για την πατρίδα μας την Ουκρανία, και ας γιορτάσουμε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας με ελπίδα στις καρδιές μας και με ευχαριστίες στον Κύριο για όλες τις ευλογίες Του!», αναφέρει ο χαιρετισμός του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

© Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: