e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος επισκέφτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπολη, είχε την 7η Οκτωβρίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.  

Κατά τη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την υιϊκή αγάπη και τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τον Παναγιώτατο Πατριάρχη, ενώ μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και τα φιλάδελφα αισθήματα της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ προς Αυτόν και τον Οικουμενικό Θρόνο. 

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβ. Ναυκράτιδος για την προσκυνηματική επίσκεψη στο μαρτυρικό Φανάρι, ωμίλησε με εγκάρδιους λόγους για το επιτελούμενο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρική, ενώ επήνεσε την θυσιαστική προσφορά του Μακαριωτάτου κ. Θεοδώρου Β’ και των αφοσιωμένων συνεργατών του, κληρικών και λαϊκών, προς τους εμπερίστατους λαούς της αφρικανικής γης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: