e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Λαμπρό Συλλείτουργο Εισοδίων της Θεοτόκου στη Φανερωμένη Βανάτου [60 photos]

Το πρωί της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, Δευτέρας 21ης Νοεμβρίου 2022, έλαβε χώραν εόρτια Ευχαριστιακή Σύναξη στον πανηγυρίζοντα Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, τιμώντας -άξια και δίκαια- την Μισοσπορίτισσα Κυρία των Αγγέλων, όπως και τον νέο Όσιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία, του οποίου η μνήμη εορτάζεται την 22α του μηνός! 
     Τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν λειτουργικώς οι ακόλουθοι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας: α) Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεριώτης, Εφημέριος Κυψέλης (Μπελουσιού), β) Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Βλαχιώτης, Εφημέριος Φιολίτη, Αρχιερατικός Επίτροπος Αρτεμισίων, γ) Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα και δ) Πρεσβύτερος Αντώνιος Καλόφωνος, Εφημέριος Μουζακίου.
     Κατά την τάξη της ημέρας, στον Όρθρο της ημέρας εψάλησαν -για πρώτη φορά εφέτος- πανηγυρικά οι Καταβασίες "Χριστός γεννάται...", στο δε τέλος της Ακολουθίας έγινε η καθιερωμένη Αρτοκλασία. Έψαλαν κατανυκτικά οι κ.κ. Δημήτριος Παπαδάτος, Παναγιώτης Μούσουρας και Σπυρίδων Σαρατσένος.
     Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ομίλησε από άμβωνος ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεριώτης περί του πώς τα Εισόδια της Θεομήτορος προδηλώνουν την είσοδο του Χριστού στην ψυχή ενός εκάστου των ανθρώπων και ότι η Παναγία αποτελεί το πρότυπο για κάθε γυναίκα και του σύγχρονου κόσμου! 
    Σημειωτέον ότι -συν τοις ανωτέρω- μνημονεύτηκε, κατά χρέος, ο προΕφημέριος Βανάτου, μακαριστός Πρεσβύτερος ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΑΜΦΡΕΔΑΣ, ο οποίος εξεδήμησε προς Κύριον, 29 ακριβώς χρόνια πριν, δηλαδή την 21η Νοεμβρίου 1993. Ας έχουμε την ευχή του!




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: