e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Αναξιοπιστία και αντιφάσεις των καταληψιών της Μονής Εσφιγμένου

Αφού ο αρχηγός της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας ξεσήκωσε τον κόσμο διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις πως τους "αρπάξαμε τους ελαιώνες", πως δήθεν θα λιμοκτονήσει και πως δήθεν είναι αποκλεισμένος εντός της Μονής, λίγες μέρες αργότερα δημοσιεύει καινούργιο βίντεο, όπου δείχνει πως καλλιεργεί τους ελαιώνες που του "αρπάξαμε"!
Η πραγματικότητα βέβαια είναι πως η αδελφότητα της Μονής μας καλλιέργησε και φρόντισε τους ελαιώνες δίπλα από το κελί του Αγίου Τρύφωνος, όπου μένουν μέλη της. Οι ελαιώνες αυτοί αποτελούν μόλις το 10% των συνολικών ελαιώνων της Μονής. Παρ' όλ' αυτά, αναστατώθηκε το κύκλωμα λαθρεμπορίας αγιορείτικου ελαίου, καθώς θα μειώνονταν τα έσοδά του.
Απορούμε και εμείς, γιατί ο αρχηγός της κατάληψης παρουσιάζει τέτοια αντιφατικότητα, από την μια να διασπείρει ψεύδη και από την άλλη να δείχνει την πραγματικότητα. Πιθανολογούμε πως ίσως να θέλει απλώς με το βίντεο αυτό να διαφημίσει την νέα "του" (κλεμμένη) σοδειά στις αγορές του εξωτερικού, καθώς αυτό δεν εξυπηρετεί την επικοινωνιακή του στρατηγική περί στερήσεως φαγητού, καυσίμων και αποκλεισμού. Παρομοίως, μας έχει δείξει πρόσφατα πως επισκέφθηκε το στούντιο ραδιοφωνικού σταθμού στην Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα διέδιδε πως ήταν δήθεν «αποκλεισμένος», αδιαφορώντας για το γεγονός ότι υποτιμάει την νοημοσύνη των φανατικών ακολούθων του και του γενικότερου κοινού.
Δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός της εμφανούς λειψανδρίας στην κατάληψη και την συνεχή φυγή ρασοφόρων από αυτήν, καθώς ο "Μεθόδιος" παρουσιάζεται να κάνει όλες τις δουλειές ο ίδιος. Πάντως σίγουρα ένας από τους καταληψίες κάνει το "διακόνημα" του καμεραμάν και image maker.

πηγή: Μονή Εσφιγμένου


Δεν υπάρχουν σχόλια: