e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Η Ύδρα τίμησε τον Πολιούχο της, Άγιο Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο

Με λαμπρότητα τελέστηκε τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022, ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε διδακτικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Ακολούθησε η Δοξολογία και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, της Τιμίας Κάρας και των  Τιμίων Λειψάνων  του Νεομάρτυρος, η οποία κατέληξε στον λιμένα της νήσου.

Επί της εξέδρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργού Ναυτιλίας, του Αντιπεριφερειάρχη, βουλευτών, τοπικών αρχών, σχολείων και Φιλαρμονικής, και ευχήθηκε την ευλογία του Νεομάρτυρος σε όλους τους παρισταμένους.

Έψαλε πολυμελής χορός υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή κ. Γεωργίου Δεμελή.

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες:




Δεν υπάρχουν σχόλια: