e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Κατανυκτική φωτοθήκη από το "Βγαρσίματα" του Αγίου Διονυσίου (16.12.22, 11 πρωί)

Στις 11 το πρωί ακριβώς σήμερα, 16η Δεκεμβρίου 2022, το "Άγιο Κορμάκι του Μεγάλου Αφεντός", κατά την αγαπησιάρικη έκφραση των Ζακυνθίων όπου γης, "σηκώθηκε" από την ασημόγλυπτη Λάρνακά Του, βασταζόμενος ευλαβικά από τον Καθηγούμενο και τα τίμια μέλη της Αδελφότητας της σταυροπηγιακής και αυτοκρατορικής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, στην πόλη της Ζακύνθου, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση αιώνων προς τιμήν και μνήμην του Πατέρα και Προστάτη τους! 
    Στη συνέχεια, το σεπτό Σκήνωμα τίθεται προσεκτικά μπροστά στην Αγία Τράπεζα του Καθολικού της Μονής, αναμένοντας την 5η απογευματινή της σήμερον, οπότε θα λιτανευθεί τρις εντός του Ναού και μετά θα τεθεί όρθιος στην καθιερωμένη Θύρα Του για προσκύνημα από τους φιλάγιους εορταστές της νήσου, κατά τον τριήμερο εορτασμό, ο οποίος ξεκινά αυτή τη στιγμή (11 π.μ., 16.12.2022) και θα ολοκληρωθεί -κατανυκτικώ τω τρόπω- μεθαύριο (19.12) στις 11 το πρωί!
       Σημειωτέον ότι, κατά την εφετινή πανήγυρι, 400 χρόνια ακριβώς μετά την κοίμηση του Αγίου, παρίσταται προσκυνητής και προεστός της εορτής, ανάμεσα στους άλλους Ιεράρχες, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:






















Δεν υπάρχουν σχόλια: