e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

145η μέρα εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο σχολιάζει [video-photos]

18 Ιουλίου 2022, δηλαδή 145η μέρα της άνανδρης και λυσσαλέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο σχολιάζει τα συμβαίνοντα με τον δικό του χαρακτηριστικό κι ευθύ τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ομιλία Μητροπολίτου Σουηδίας στο χρίσμα δύο νέων Σουηδών - Metropolitan of Sweden’s Speech on Two Young Swedish Converts’ Chrismation

Ομιλία Μητροπολίτου Σουηδίας Κλεόπα στο χρίσμα δύο νέων Σουηδών

Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022

Πανοσιολογιώτατε,

Μουσικολογιώτατοι,

Αγαπητοί μου Αδελφοί,

Στο τέλος της σημερινής Θείας Λειτουργίας, καλούμεθα, να ομολογήσουμε και να αναφωνήσουμε μαζί με τον ιερό ψαλμωδό της Εκκλησίας ότι: “Εἴδομεν τό φῶς τό ἀληθινόν, ἐλάβομεν Πνεῦμα ἐπουράνιον, εὔρομεν πίστιν ἀληθῆ, ἀδιαίρετον Τριάδα προσκυνοῦντες, αὕτη γάς ἡμᾶς ἔσωσεν.”

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Όρκος που υπογράφουν όσοι ιερείς της Αφρικής προσχωρούν στη Ρωσική Εκκλησία

Περιήλθε σε γνώση μας και ήδη δημοσιεύουμε το κείμενο του Όρκου, ελληνιστί και αγγλιστί, το οποίο ο ανεκδιήγητος "Έξαρχος για την Αφρική" της ιμπεριαλιστικής Ρωσικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Κλιν Λεωνίδας, δίνει σε κάθε αφρικανό κληρικό, που απαρνείται το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, να υπογράψει υποχρεωτικώς και όχι "οικειοθελώς", όπως αναφέρεται εκεί. Η πλήρης εναρμόνιση μετά του... Ευαγγελίου δηλαδή και η αποθέωση της απόλυτης... ελευθερίας προσωπικής επιλογής και βούλησης!

Λαμπρή η εορτή της Αγίας Μαρίνας στο Καταράχι Πύργου Ηλείας

Η μνήμη ενός Αγίου αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και  ιδιαίτερα για την Ενορία η οποία πανηγυρίζει εις το όνομα Αγίου, του οποίου εγκαινιάσθηκε ο Ιερός Ναός. Επίσης είναι αφορμή χαράς και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της. Αυτή την πνευματική αγαλλίαση και ευφροσύνη γνώρισαν για μία ακόμη φορά οι Χριστιανοί της ενορίας Καταραχίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύργου, κατά την ετήσια μεγαλοπρεπή και λαμπρή πανήγυρη, τιμώντας ιεροπρεπώς, την έφορο και προστάτιδά τους Αγία Μαρίνα στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της.  Εξάλλου η ακλόνητη πίστη της Αγίας, τα φοβερά μαρτύρια, τα οποία υπέστη, η παρρησία της ομολογίας της, η δύναμη της προσευχής της, που ταπείνωσε τον διάβολο, οι πολλές αρετές της και τα θαύματά της συγκινούν και συγχρόνως εμπνέουν τούς πιστούς, που εκδηλώνουν την ευλάβειά τους κυρίως σε Ιερούς Ναούς που είναι αφιερωμένοι στο όνομά της! 

40νθήμερο Μνημόσυνο του από Κορέας Μητροπολίτου Πισιδίας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου Τράμπα, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ.Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.