e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Παρασκευής Πικριδίου

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022, στην Θεία Λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πικριδίου, που έχει παραχωρηθεί από το Πατριαρχείο προς εξυπηρέτηση της Ρουμανόφωνης παροικίας της Πόλεως. 

Ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής εξηγεί στην Εκκλησία της Ελλάδος

 26 Ιουλίου 2022. Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυξ


ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προβαίνει σε επίθεση εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος και ιεραρχών της, για το γνωστό θέμα της βάπτισης των δύο τέκνων ομογενειακού ομοφυλοφιλικού ζεύγους που τέλεσε στη Γλυφάδα, το Σάββατο 9 Ιουλίου, μέσω μεθοδεύσεων τού εν Αθήναις επικεφαλής της επικοινωνιακής και στρατηγικής του ομάδας, Στράτου Σιαφολέα, και του Αρχιδιακόνου της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και έμμισθου θεολογικού συμβούλου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Ιωάννη Χρυσαυγή.

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον αοίδιμο Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο

Μέ τήν εὐκαιρία τῆς συμπλήρωσης 50 ἐτῶν (16-18 Ἰουλίου) ἀπό τήν ἐκλογή καί τήν ἐνθρόνιση ὡς Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου τοῦ ἀοιδίμου προκατόχου Αὐτοῦ κυροῦ Δημητρίου, ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Πατριάρχης μετέβη στήν Ἱερά Μονή Βαλουκλῆ καί ἔψαλε τρισάγιο πρό τοῦ τάφου Του δεηθείς γιά τήν ἀνάπαυση τῆς μακαρίας ψυχῆς Του.

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Μητρόπολη Δέρκων

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στα Θεραπειά.

Στον επίσης εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Βαθυρρύακος ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ.

Έκθεση Σοφίας Τσιάρα, Ζωγραφική σε χαρτί, 1-15/8/2022, στο Κέντρο Λόγου "Αληθώς"

Έκθεση Σοφίας Τσιάρα

Ζωγραφική σε χαρτί

1-15/8/2022

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Αληθώς», συνεχίζει τις εικαστικές δράσεις του για το φετινό καλοκαίρι με την έκθεση ζωγραφικής της καλλιτέχνιδος Σοφίας Τσιάρα:

«Ζωγραφική σε χαρτί»

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης «Αληθώς» / Βιβλιοθήκη της Ενορίας Μπανάτου, αρχίζοντας από την Δευτέρα 1η Αυγούστου στις 21:00 και με διάρκεια έως τον 15αύγουστο του 2022.

Αυστραλίας Μακάριος: «Το μήνυμα της Αγ. Παρασκευής είναι ότι η αγιότητα δεν βρίσκεται πολύ μακριά μας»

Με μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια εορτάστηκε στη Μελβούρνη η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων αποτέλεσε η Ενορία Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και Αγίας Βαρβάρας, στο προάστιο St Albans, όπου την κυριώνυμο ημέρα της εορτής μετέβη και ιερούργησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Η θεραπεύτρια των οφθαλμών ψυχής και σώματος εορτάστηκε στον Πύργο Ηλείας

Ο Ιούλιος όπως ήδη διαπιστώνουμε είναι γεμάτος από εορτές Αγίων! Εορτές στις οποίες συμμετέχει ο πιστός και φιλέορτος λαός μας με πολλή ευλάβεια, πνευματική αγαλλίαση, αλλά και ιδιαίτερη χαρά.  Έτσι με την δέουσα λαμπρότητα και  κατάνυξη αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στην  θηριωδία υπανθρώπων εμπρηστών που και πάλι έβαλαν στόχο τις φυσικές μας ομορφιές, εορτάσθηκε το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου 2022, η ιερή και σεβάσμια μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Πύργο, η ιερή και σεβάσμια μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και θεραπεύτριας των οφθαλμών ψυχής και σώματος.