e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Προδοσία: Επίσκοπος της "Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - Πατριαρχείο Μόσχας" προσευχήθηκε για τα ρωσικά στρατεύματα

Στις 7 Ιανουαρίου 2023, Χριστούγεννα με το ιουλιανό ημερολόγιο, ο Επίσκοπος Μακαρίβ Γεδεών (Χαρόν), επίσκοπος της Επαρχίας Κιέβου της "Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Πατριαρχείο Μόσχας", πραγματοποίησε ολονύκτια αγρυπνία στη Μονή Καζάν (Ταταρστάν, Ρωσία) της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε συλλειτουργία με τον Μητροπολίτη Καζάν και Ταταρστάν Κύριλλο. 

Αυτό ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα της Επισκοπής Καζάν της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια της τελετής, "προσευχές προσφέρθηκαν για τον ρωσικό στρατό και για την ειρήνη".

Επιπλέον, διαβάστηκε το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου (Γκουντιάεφ), ο οποίος υποστηρίζει τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Αυτή δεν ήταν η τελευταία λειτουργία του ιεράρχη της "Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Πατριαρχείο Μόσχας", στον οποίο δεν έχει ακόμη απαγορευτεί να υπηρετεί σε αυτή την Εκκλησία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Ταταρστάν της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Γεδεών (Χαρόν) βρίσκεται στη Ρωσία για περισσότερα από δύο χρόνια. Στις 23 Ιανουαρίου 2021, η παραμονή του στη Ρωσία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στις 7 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο Γεδεών συμμετείχε σε μια "εορταστική λειτουργία" στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν, ενός υποτελούς κράτους της επιτιθέμενης χώρας.

Ούτε ο επικεφαλής της "Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Πατριαρχείο Μόσχας", Ονούφριος, ούτε η Σύνοδος της "Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Πατριαρχείο Μόσχας" επέβαλαν οποιαδήποτε τιμωρία στον λάτρη της επιτιθέμενης χώρας που θεωρεί φυσιολογικό να προσεύχεται για τα ρωσικά στρατεύματα και να παραμένει στη Ρωσία, η οποία καταστρέφει την Ουκρανία.

Προηγουμένως, η "Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία-Πατριαρχείο Μόσχας" διόριζε νέους επισκόπους μόνο για να αντικαταστήσει τους φυγάδες δωσίλογους ιεράρχες, χωρίς να τους επιβάλει κανένα επιτίμιο. Στην περίπτωση του επισκόπου του Μακαρίβ, ούτε αυτό δεν έγινε, παρόλο που η περιοχή του Μακαρίβ είναι μια από τις πιο κατεστραμμένες περιοχές της Ουκρανίας...



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: