e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Καθεδρικός Αγ. Σοφίας Λονδίνου: Θ. Λειτουργία αγγλιστί και προσκυνηματική εκδρομή στο Essex

Κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, τελείται μηνιαίως Θ. Λειτουργία στην αγγλική γλώσσα στον Ι. Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Λονδίνου. 

Το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, μετά τη Θεία Λειτουργία στην αγγλική, πραγματοποιήθηκε επίσης η καθιερωμένη ομιλία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. κ. Νήφωνα Τσιμαλή, στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού. Αυτές οι πνευματικές συνάξεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των νέων της Ι. Αρχιεπισκοπής. 

Μετά το γεύμα, η ομάδα νέων με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο, κατευθύνθηκε προς την Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή του Τιμίου Προδρόμου Essex. Τους προσκυνητές υποδέχθηκαν με θέρμη ο Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης κ. Πέτρος μετά της αδελφότητος. Ο Καθηγούμενος, καθώς και ο Γέροντας Ζαχαρίας, συνομίλησαν με τους νέους προσκυνητές απαντώντας σε πολλά ερωτήματα πνευματικού περιεχομένου. Πολλοί νέοι είχαν την ευκαιρία να εξομολογηθούν και όλοι συμμετείχαν στον Μέγα Εσπερινό που ακολούθησε. Αμέσως μετά αναχώρησαν για το Λονδίνο.   

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πνευματικές αυτές συνάξεις, καθώς και με τις προσκυνηματικές εκδρομές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο του Πρωτοσυγκέλλου: chancellor@thyateira.org.uk

Φωτογραφίες από τον Καθεδρικό: Jessy Papasavva Photography













Δεν υπάρχουν σχόλια: