e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος ξαναλειτούργησε σήμερα στον Καθεδρικό της Λαύρας των Σπηλαίων [video - 120 photos]

Σήμερα, 12 Μαρτίου 2023, Β΄ Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ανήμερα της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και της Συνάξεως Πάντων των Πατέρων της Λαύρας των Σπηλαίων Κιέβου-Πετσέρσκ, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον κεντρικό Ναό της Λαύρας Kyiv-Pechersk - τον Καθεδρικό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Vinnytsia και Bar Συμεών, ο Μητροπολίτης Bylotserk Ευστράτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Zhytomyr και Polis Βλαδίμηρος, ο Αρχιεπίσκοπος Vyshgorod Αγαπητός, Επίσκοπος Zhytomyr και Ovruch Παΐσιος, ο Επίσκοπος Rivne και Sarnen Γαβριήλ.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν επίσης αιτήματα προσευχής για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό, για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος χειροτόνησε τον διάκονο Vasyl Romash. 

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

























































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: