e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Η Ε΄ Κυριακή των Νηστειών 2023 της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας [video-photos]

Την Ε΄ Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 2 Απριλίου 2023, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ των Χρυσών Τρούλων της πρωτεύουσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Λουχάνσκ και Σταρομπίλ Λαυρέντιος, ο Αρχιεπίσκοπος Βίσγκοροντ Αγαπητός, ο Επίσκοπος Βασίλκιβ Εφραίμ συλλειτούργησαν με τον επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Έλαβε μέρος, εξάλλου, ο Αρχιμανδρίτης Αβράμιος, Ηγουμενεύων και Εφημέριος της Λαύρας Kyiv-Pechersk.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μακαριώτατος εκφώνησε το κήρυγμα της ημέρας, προσθέτοντας ειδική παράκληση  στον Κύριο σε ώρα που η Πατρίδα κινδυνεύει.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν επίσης προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό μας και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος χειροτόνησε τον Διάκονο Όλεγκ Φέντεκ εις Πρεσβύτερον.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟ-ΛΕΥΚΩΜΑ:








































Δεν υπάρχουν σχόλια: