e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Οι Μητροπολίτες Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης συζητούν για τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα [video]

Πλησιάζουν οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης του Κυρίου μας. Οι ετοιμασίες κορυφώνονται για να γιορτάσουμε με την οικογένεια μας, με φίλους και γνωστούς. Σύμφωνα με την λαογραφία μας πρέπει να γίνουν πολλά αυτές τις ημέρες. Οι προετοιμασίες για όλα τα καλούδια που θα έχει το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο. Πόσοι όμως από εμάς προετοιμαζόμαστε και ψυχικά για να γιορτάσουμε αυτές τις Άγιες Μέρες που έρχονται; Οι ετοιμασίες μας θα παραμείνουν μόνο στα υλικά αγαθά, στα ήθη και στα έθιμα; 
     Για τον λόγο αυτό, στην βιντεο-εκπομπή που ακολουθεί (σειρά "Της ψυχής μας μυστικά"), ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος φιλοξενεί τον κατά σάρκα αδελφό του, Σεβ. Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ. Νεκτάριο, για να πληροφορηθούμε όλοι οι τηλε-θεατές τους τι μας προβάλλει η Εκκλησία αυτές τις ημέρες και πως να προετοιμαστούμε και πνευματικά για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: