e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Νέες ύβρεις του αρχικαταληψία της Μονής Εσφιγμένου Μεθοδίου κατά των Αγ. Παϊσίου και Πορφυρίου


Ο αρχηγός της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου Παπαλαμπρακόπουλος Ματθαίος ("Μεθόδιος") σε νέο παραλήρημα εναντίον των αγίων Παϊσίου και Πορφυρίου στις 2.5.2023 στον Focus FM στην εκπομπή του Δαμιανίδη Στέφανου. Μια εκπομπή, στην οποία συχνά δίδεται βήμα στον Μεθόδιο, ως δήθεν "ηγουμένου Μ. Εσφιγμένου" και στην οποία διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντίες για την Μονή μας.
Ο Μεθόδιος αναφερόμενος στους αγίους Παΐσιο και Πορφύριο λέει:
- για αυτούς (δηλ. τους ΓΟΧ καταληψίες) δεν είναι άγιος ο αγ. Παΐσιος
- οι "παλαιοί πατέρες" έλεγαν πως ο αγ. Παΐσιος είναι πλανεμένος
- ο αγ. Πορφύριος έψαχνε για χρυσό
- ο αγ. Παΐσιος μνημόνευε "αιρετικό" (τον επίσκοπο του Αγίου Όρους, τον Οικουμενικό Πατριάρχη), άρα δεν είναι άγιος
- θα έπρεπε να αγιοκαταταχθούν τουλάχιστον 100 χρόνια μετά το θάνατό τους
 
Ακροατές διαμαρτύρονται έντονα με μηνύματα και τηλεφωνήματα στον ραδιοφωνικό σταθμό.
 
Ο καθένας βεβαίως, όπως και ο Ματθαίος Παπαλαμπρακόπουλος ("Μεθόδιος"), έχει δικαίωμα να πιστεύει σε όποια θρησκεία, δόγμα ή εκκλησία θέλει λόγω ανεξιθρησκίας. ΟΜΩΣ, ΔΕΝ έχει δικαίωμα να καταλαμβάνει παρανόμως μοναστήρια άλλων εκκλησιών, δογμάτων και θρησκειών.
 
Τα κύρια αμαρτήματα του Μεθοδίου είναι πως προσποιείται τον αγιορείτη και τον ανήκοντα στην ανατολική ορθόδοξη εκκλησία για να εκμεταλλεύεται παρανόμως και ληστρικώς κομμάτι του Αγίου Όρους προς όφελος του ιδίου, μιας μικρής ηγετικής ομάδας και των συνεργατών του. Για να πετύχει το σκοπό του είναι από τους πιο φανατικούς εκκλησιομάχους στη σύγχρονη εποχή ξεπερνώντας σε πολεμική τις τελευταίες δεκαετίες κάθε άλλο δόγμα, εκκλησία ή θρησκεία, κάθε άθεο και αντικληρικαλιστή.
 
Η "εκκλησία" στην οποία ανήκει ο Μεθόδιος δεν αναγνωρίζει τους σύγχρονους ορθόδοξους αγίους και είναι φυσικό, αφού αποτελεί διαφορετική εκκλησία από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ούτε, για παράδειγμα, και οι κάθε λογής προτεσταντικές "εκκλησίες" αναγνωρίζουν τους αγίους μας.
 
Το αφύσικο της υπόθεσης είναι μέλη εκκλησίας που είναι ξένη στο Άγιο Όρος να καταλαμβάνουν μοναστήρι της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
 
Αυτό που δεν τόλμησε να κάνει κανένας προτεστάντης και κανείς αλλόθρησκος, το κάνουν με θράσος μέλη της "εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος".
Δηλαδή όποιος πάει και αγοράσει ράσα από ένα κατάστημα και εμφανίζεται ως αγιορείτης ή είναι μέλος άλλου δόγματος ή εκκλησίας δικαιούται να κλέβει εδάφη και μονές από το Άγιο Όρος; Αν είναι έτσι, να μας το πουν ευθαρσώς, να το ξέρουμε.
 
Το ελληνικό κράτος σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου παρακολουθεί το δράμα να εξελίσσεται χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα. Αντιθέτως, τα σύνορα του Αγίου Όρους είναι ορθάνοιχτα με αποτέλεσμα την συνεχή επάνδρωση της κατάληψης.
 
αρχιμ. Βαρθολομαίος
Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου
Άγιον Όρος


Όλες οι λεπτομέρειες για την πορεία του Αγίου Παϊσίου στην Μονή Εσφιγμένου, την γνώμη του για τους εξωεκκλησιαστικούς ΓΟΧ, για τους αγίους των ΓΟΧ και σε πόσα χρόνια τους αναγνώρισαν ως δήθεν αγίους και συναφή θέματα στο https://www.esphigmenou.gr/p/katalipsi-agioi.html
 
Ολόκληρη η εκπομπή στο
https://www.facebook.com/Focus103.6/videos/774263884343506/

Δεν υπάρχουν σχόλια: