e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος δέχτηκε ιερέα από το Τσερκάσι, ενταχθέντα στην Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας

Στις 28 Ιουνίου 2023, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίαςκ. Επιφάνιος, υποδέχθηκε στον Μητροπολιτικό Οίκο τον ιερατικώς προϊστάμενο της ενορίας Παρακλήσεως της Παναγίας Talyankas της περιφέρειας Zvenigorod της περιφέρειας Cherkasy, Πρωθιερέα Ioan Yavodchak.

Ο π. Ιωάννης, μαζί με την κοινότητα των πιστών, πρόσφατα αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον Τόμο και να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Μακαριώτατος συζήτησε με τον κληρικό την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή Τσερκάσι, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υπεύθυνη και σημαντική απόφαση, παρέδωσε τα σχετικά διατάγματα, ένα προσωπικό επιτραχήλιο και λειτουργικές εκδόσεις στην ουκρανική γλώσσα.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)





Δεν υπάρχουν σχόλια: