e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Αντιπροσωπεία του Φαναρίου στη Θρονική εορτή της Ρώμης

Στην φετινή Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης, επί τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (29 Ιουνίου), το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, Συμπρόεδρος της Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, ενώ στην Πατριαρχική Αντιπροσωπεία μετέχει και ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας. 

Σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, το πρωί, στην Θεία Λειτουργία που έγινε στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, συμπροσευχήθηκε, κατά την τάξιν, η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: