e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Εις μνήμην Νιγηρίας Αλεξάνδρου: Τέσσερις συνεντεύξεις του στον Παν. Ανδριόπουλο [video]

Καθώς σήμερα, 30 Ιουνίου 2023, ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος ήδη "μετέστη προς την ζωήν" του Ουρανού, παραθέτουμε στη συνέχεια τέσσερις συνεντεύξεις, που είχε ο Μακαριστός με τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο, έγκριτο θεολόγο και μουσικό, στο διάστημα εικοσιδύο ετών (2000, 2016, 2021 και 2022).

Πρώτα, μια συνέντευξη με τον τότε Επίσκοπο Νιγηρίας Αλέξανδρο, την οποία παραχώρησε για τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Πατρών “Λύχνος”. Παρουσίασαν ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος και ο Γιώργος Μαρόπουλος. Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε στα Καλάβρυτα τον Ιούλιο του 2000 στο περιθώριο της ετήσιας σύναξης του Νεανικού Επιμορφωτικού Ομίλου Σύρου, όπου ο Νιγηρίας Αλέξανδρος είχε προσκληθεί ως ομιλητής. Δείτε:

Στη συνέχεια μία συνέντευξη (2016) για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, στην οποία είχε ενεργό ρόλο ο Μακαριστός. Δείτε:

Στη δέκατη όγδοη εκπομπή της σειράς “Προς Εκκλησιασμόν” (Ιούνιο του 2021), μία παραγωγή της Ενορίας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ψυχικού, ο μακαριστός Μητροπολίτης Νιγηρίας μίλησε για την σημασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, για την Ορθοδοξία στην Αφρική, για την φύση και τις προοπτικές της Ιεραποστολής στον 21ο αιώνα, για την Νιγηρία, στην οποία διακονεί από το 1997 και άλλα σύγχρονα θέματα. Δείτε:

Τέλος, στην τριακοστή δεύτερη εκπομπή της σειράς “Προς Εκκλησιασμόν” (Φεβρουάριο του 2022), ο προσκεκλημένος Νιγηρίας Αλέξανδρος -ήδη εν ασθενεία τότε- ομίλησε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το απαράδεκτον του πολέμου από χριστιανικής πλευράς, αλλά και για την εισβολή της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική, που αποτελεί κανονικό έδαφος του δευτερόθρονου παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Δείτε:

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: