e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Αλεξάνδρεια: Έναρξη εργασιών συντήρησης παλαιτύπων Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης

Την 15η Ιουλίου ε.ε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με σεπτή εντολή και ευλογία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, εδέχθη στο Πατριαρχικό Μέγαρο της Μ. Πόλεως τον κ. Δημήτριο Αλκλήφ, νόμιμο εκπρόσωπο της Εταιρείας Διαχειρίσεως και Συντηρήσεως εκκλησιαστικών κειμηλίων «ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Παντοκράτωρ», συνοδευόμενο από τους συντηρητές εκκλησιαστικών κειμηλίων κ. Παρασκευά Βαλαβάνη και κα.Στυλιανή Περμαθούλη, προκειμένου να εξετάσουν θησαυρισμένα στην περιώνυμη Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας ιστορικά παλαίτυπα και να προχωρήσουν στην έναρξη συστηματικών εργασιών συντηρήσεως αυτών, σε νεοσύστατο προς τούτο εξειδικευμένο εργαστήριο συντηρήσεως χάρτου και εκκλησιαστικών κειμηλίων, στο Κάϊρο της Αιγύπτου.

Κατόπιν πολυώρου εξετάσεως των παλαιτύπων από τους εξονομασθέντες ειδικούς, ο Σεβ. Ναυκράτιδος συνυπέγραψε με τον κ. Δημήτριο Αλκλήφ «Πρωτόκολλο παραδόσεως-παραλαβής» και προχώρησε στην παράδοση των πρώτων παλαιτύπων στην προειρημένη Εταιρεία, προς έναρξη στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα του σημαντικότατου αυτού έργου αποκαταστάσεως τούτων των πολυτίμων πνευματικών θησαυρών της Πρεσβυγενούς Εκκλησίας των Αλεξανδρέων και μελλοντική επιστημονική μελέτη τους από ερευνητές και πανεπιστημιακά καθιδρύματα, ανά τον κόσμον.









Δεν υπάρχουν σχόλια: