e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Αγκερυκός Ζακύνθου: Πανηγυρικός Εσπερινός τιμώντας τους Αγίους Κήρυκο και Ιουλίττα


Δειλινό Παρασκευής, 14ης Ιουλίου 2023, στην κωμόπολη Αγκερυκός (εκ του: Άγιος Κήρυκος) Ζακύνθου, εψάλη πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν των Αγίων Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττας, στον Ναό τους, εφόρων και πολιούχων της Ενορίας. 
        Για όλα είχε μεριμνήσει ο αφοσιωμένος και φιλοπρόοδος οικείος Εφημέριος, Οικονόμος Σταυροφόρος Νικόλαος Βόσσος. Συμμετείχαν φιλαδέλφως Κληρικοί της περιοχής. 
            Εξ αυτών, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομίλησε κατάλληλα προς το εκκλησίασμα, περί της αξίας Άγιοι Μάρτυρες να αναοίγουν ευθύ δρόμο προς τον Κύριο της Δόξης, με την παρρησία που τους προσδίδει το μαρτύριο του αίματος που υπέστησαν για χάρη του Νυφίου της Εκκλησίας.
        Το ψαλτήρι τίμησαν καλλίφωνοι ιεροψάλτες, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Κάνδηλα, Πρωτοψάλτου Βανάτου.
[Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ρίκος]






























Δεν υπάρχουν σχόλια: