e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Λιτανεία Αγίας Μαρίνας στο χωριό Φαγιάς Ζακύνθου [photos]

Με κάθε δυνατή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε απόψε, 17η Ιουλίου 2023, στο γραφικό και φιλοπρόοδο χωριό Φαγιάς Ζακύνθου η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας και του Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, προστάτιδος της περιοχής. 
        Προηγήθηκε Μικρός Παρακλητικός Κανόνας προς την τιμώμενη Αγία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Έψαλαν, κατά το ζακύνθιο μουσικό ιδίωμα, ευάριθμοι Ιεροψάλτες, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Νικολάου Λειβαδά.
        Ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι, με ορχήστρα, χορούς και φαγητά. Εννοείται, στην πρωτοκαθεδρία των πανηγυριώτικων γλυκών ήταν τα παστέλια και οι φρυτούρες.
        Ανήκουν πολλοί έπαινοι τόσο στον Εφημέριο, Οικονόμο Σταυροφόρο Ιωάννη Ρένεση, όσο και στους άξιους συνεργάτες του, για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία των πανηγυριστών.
[Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Στεργιώτης]




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: