e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος στην πόλη Μπίλα Τσέρκβα εόρτασε Θεία Μεταμόρφωση [video-photos]

Ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, 19 Αυγούστου 2023, με το παλαιό ημερολόγιο, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, επ' ευκαιρία της εορτής του ναού, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μπίλα Τσέρκβα.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν ο οικείος Μητροπολίτης, Μπίλα Τσέρκβα Ευστράτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Luhansk και Starobilskiy Λαυρέντιος, ο Επίσκοπος Zhytomyr και Ovrutskyi Παΐσιος, ο Επίσκοπος Vasylkivskyi Εφραίμ, ο προϊστάμενος του ναού Πρωτθιερέας Mykola Gopainych.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ειδικότερα, ο δήμαρχος Bela Tserkva Hennadiy Dykiy, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Dmytro Kyryshun, ο διοικητής της 114ης ξεχωριστής ταξιαρχίας της Στρατιωτικής Αστυνομίας συνταγματάρχης Oleksandr Koval και πολλοί πιστοί προσευχήθηκαν στη λειτουργία.

Στη μικρή είσοδο, ο Μακαριώτατος Επίσκοπος απένειμε στον ιερατικώς προϊστάμενο του καθεδρικού ναού ένα ακόμη λειτουργικό βραβείο - το δικαίωμα να φοράει μίτρα.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Προκαθήμενος της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας εκφώνησε το θείο κήρυγμα και έκανε ειδική προσευχή στον Κύριο σε μια στιγμή που η Πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν επίσης προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό, για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Στο τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ανέγνωσε δέηση για τον αγιασμό των σταφυλιών και άλλων καρπών και ράντισε τα αφιερώματα των πιστών με αγιασμό.

Επιπλέον, ο Μακαριώτατος τίμησε με εκκλησιαστικά βραβεία υπερασπιστές της Ουκρανίας και ευεργέτες.

Υπηρεσία Τύπου Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:









































































Δεν υπάρχουν σχόλια: