e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην πανήγυρι του Αγ. Ηρακλειδίου Μητροπόλεως Ταμασού

Λαμπρά εορτάστηκε την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ηρακλειδίου στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη περικαλλή Ιερά Μονή στο Πολιτικό της Επαρχίας Λευκωσίας.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του Παν. Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωναν οι Αρχιμανδρίτες Αθηνόδωρος Παπαευριβιάδης, Δημητριανός Πέτσας και Σωφρόνιος Βαρντικίδης, οι Αρχιδιάκονοι Μιχαήλ Νικολάου και Ραφαήλ Μισιαούλης, και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορτάζοντος Αγίου Ηρακλειδίου.

Την πανήγυρη λάμπρυναν με τις ψαλμωδίες τους οι μοναχές της Ιεράς Μονής.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ευλογήθηκαν υπό του Μητροπολίτου Λαρίσης τα εόρτια κόλλυβα.

Να αναφερθεί στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, κ. Μάριος Παναγίδης, ο Καθηγητής Γλωσσολογίας, κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής, Άρχοντας Ασηκρήτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Αναστάσιος Βαβούσκος, και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πολιτικού, κ. Ιωάννης Κίτσιος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: