e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ουγγαρία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Γυμνάσιο της Μονής Pannonhalma

20.9.2023. Συνάντηση μαθητῶν τοῦ Γυμνασίου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Pannonhalma ἐν Οὑγγαρίᾳ μὲ τὴν Α.Θ. Παναγιότητα τὸν Οἰκουμενικὸν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαῖον.

Begegnung der Schüler des Gymnasiums des Klosters von Pannonhalma in Ungarn mit Seiner Allheiligkeit den Ökumenischen Patriarchen Bartholomäus
A Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium diákjainak találkozása Őszentsége I. Bartholomaiosz Egyetemes Patriarchával. Magyarország.
Fotos: Hirling Bálint


O Παναγιώτατος συναντήθηκε με τους μαθητές του Γυμνασίου που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων της Ι. Μονής, στους οποίους απευθύνθηκε πατρικώς και αναφέρθηκε στην ιερατική του κλήση και στη δική του πορεία από την Ίμβρο στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά και στις σπουδές του σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και το Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ρώμης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και συνολικά της Δημιουργίας του Θεού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που σε αυτήν την πορεία συντάχθηκε αδελφικώς και ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος. 

Προ της αναχωρήσεώς του, ο Πατριάρχης μοίρασε αναμνηστικά ενθύμια και ευλογίες στους παρευρεθέντες μαθητές, οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν παρατεταμένα και με ενθουσιασμό. 









Δεν υπάρχουν σχόλια: