e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Αθήνα: Η Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος στο Γραφείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023, στο Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με αφορμή την ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας, που καθορίστηκε νομοθετικά να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων (Α.Σ.Π.Ε.) επικαλέστηκαν την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για τη συνέχιση του έργου τους και προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο Λαοδικείας Θεοδώρητο δίτομη επετειακή έκδοση για την προσφορά της Συνομοσπονδίας των Πολυτέκνων στην κοινωνία, τα πρώτα 75 χρόνια δράσης της, από το 1931 ως το 2006.

Ο Πρόεδρος  της Συνομοσπονδίας κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Δ. Σταμούλης, Δ.-Ι. Αγγελή, Ι. Πάχος καθώς και ο Διευθυντής της ΑΣΠΕ Χ. Παύλος, αναφέρθηκαν στον προβληματισμό της ελληνικής κοινωνίας για το δημογραφικό πρόβλημα καθώς και στην ανάγκη στήριξης και αναγνώρισης της προσφοράς των πολύτεκνων οικογενειών.

Ο Σεβ. Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος συνεχάρη την Α.Σ.Π.Ε. για την προσφορά της και ευχήθηκε να συνεχίσει για πολλά ακόμη έτη το πολύπλευρο έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: