e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

«ΙΜΒΡΟΣ, η καρποφόρος Πατριαρχική Νήσος», στη Θεσσαλονίκη

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος με τα δύο εν Θεσσαλονίκη μέλη της, την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος, διοργανώνουν για πρώτη φορά εκδήλωση για την μαρτυρική Ίμβρο.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «ΙΜΒΡΟΣ, η Καρποφόρος Πατριαρχική Νήσος», επιμέλειας Κωνσταντίνου Β. Τερψίδη, και Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα συμπαράστασης και ενίσχυσης του θεάρεστου έργου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Ίμβριου, την ανέγερση του «ΑΡΧΟΝΤΩΝΕΙΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ» της Ίμβρου.

Συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καταξιωμένοι μουσικοί: Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί, Βασίλης Κασούρας – τραγούδι–λαούτο και Βαγγέλης Πασχαλίδης – κανονάκι, με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ίμβρο.

Αμφότερες οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα 33 χρόνια ευκλεούς πρωθιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Ίμβριου στον Πάνσεπτο Θρόνο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Τόσο η έκθεση φωτογραφίας όσο και η μουσική εκδήλωση θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «ΤΕΡΨΙΔΟΥ my school» (Πάρκο Βοσπόρου 24 στην Κάτω Τούμπα). Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι διαρκής, προκειμένου να την επισκεφθούν και σχολεία, σύλλογοι, κατηχητικά κ.α.

Η μουσική εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19.00.  

Χορηγός των εκδηλώσεων είναι τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΤΕΡΨΙΔΟΥ my school».

Για επισκέψεις σχολείων και συλλόγων, κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6972702021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: