e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Άρχεται η αποκατάσταση του Ναού Παναγίας Παραμυθίας Βλάχσαραϊ

Το απόγευμα της Παρασκευής, 1 Δεκεμβρίου 2023, στην έδρα του Ιερού Ναού Παναγίας Παραμυθίας Βλάχσαραϊ στην Πόλη, υπεγράφη το τελικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Özyeğin και του Βακουφίου της οικείας Κοινότητας ως «Σχέδιο άμεσης δράσης για την ενίσχυση των τοίχων του Ναού, την κατασκευή στεγάστρου και συμφωνία τεκμηρίωσης του ιστορικού χώρου».

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει περί τα δύο χρόνια, με έναρξη από της 1ης Ιανουαρίου 2024, και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ενίσχυσης πολιτιστικής κληρονομιάς του Ambassador Fund for Cultural Preservation των Η.Π.Α..

Τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πανεπιστημίου κ. Hüsnü Özyeğin και την Πρύτανη κ. Feride Esra Gençtürk εκπροσώπησε η Κοσμήτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής, Καθηγήτρια κ. Aslıhan Ünlü, καθώς και η υπεύθυνη του προγράμματος Καθηγήτρια κ. Ayşegül Özer, η οποία και παρουσίασε στα μέλη της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος Παναγίας Παραμυθίας Βλάχσαραϊ το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που θα ακολουθηθεί.

Στην ομάδα συνεργασίας του προγράμματος, την Εφοροεπιτροπή της Κοινότητας θα εκπροσωπήσει ο Δρ Απόστολος Πορίδης, αρχιτέκτων του Πατριαρχείου και μέλος της Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, αν και είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό, καθυστέρησε εξαιτίας της επεξεργασίας και ανανέωσης των όρων σύμβασης μεταξύ της Αμερικανικής Πολιτείας και του Πανεπιστημίου Özyeğin και έτσι την Παρασκευή έγινε το τελικό βήμα για την έναρξη των εργασιών.







Δεν υπάρχουν σχόλια: