e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Οικονόμος Σταυροφόρος Νικόλαος Κλάδης, Εφημέριος Μαχαιράδου Ζακύνθου

Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Μετά από μακρά δοκιμασία της υγείας του, εξεδήμησε προς Κύριον σήμερα, 31 Δεκεμβρίου 2023, περί το μεσημέρι, ο Οικονόμος Σταυροφόρος Νικόλαος Κλάδης-Ρίδης, καλός και φιλοπρόοδος Εφημέριος της Ενορίας Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδου Ζακύνθου.

Ο Μεταστάς γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Αγαλάς Ζακύνθου, στις 27 Ιουνίου 1949. Γονείς του ήταν οι Μαρίνος και Μαρία. Νυμφευμένος με την Διονυσία Γιατρά, απέκτησε έξι τέκνα, μεταξύ των οποίων ο νέος ιερέας της Ζακύνθου Ιωάννης Κλάδης.

Διάκονος χειροτονήθηκε την 1η Απριλίου 1979 και Πρεσβύτερος στις 24 Ιουνίου 1979, από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου Παντελεήμονα (+), μετέπειτα Αττικής. Υπηρέτησε σε διάφορες Ενορίες και κατέληξε στην Ενορία Μαχαιράδου. Ο μακαριστός παπα-Νικόλας παρέλαβε τον κοσμαγάπητο Ναό της Αγίας Μαύρας, πάνω στην αναγέννησή του, λίγα χρόνια μετά την ολοσχερή καταστροφή που προήλθε από το ολοκαύτωμα του 2005. Έκανε ό,τι μπορούσε, νυχθημερόν, για την αποκατάσταση του περικαλλούς Ναού και ήδη οι επόμενοι συνεχίζουν το αναστατικό έργο εκείνου!

Ευχόμαστε από καρδιάς, στην πολυμελή οικογένειά του, να διατηρούν ζωντανή στη ζωή και τα έργα τους την ευλογητική και γελαστή φυσιογνωμία του τιμίου Πατέρα τους, ο δε "Κύριος των δυνάμεων" να τον αναπαύει μετά των αγίων και δικαίων! Καλό Παράδεισο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: