e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Λάρισα: Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο

Μεγαλοπρεπώς τελέστηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, ο πανηγυρικός Εσπερινός στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής προέστη, εκπροσωπώντας τον Ποιμενάρχη μας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. κ. Νικόδημος Γαλιάτσος, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους της Ενορίας.

Ο π. Νικόδημος, στο κήρυγμα του, μίλησε για την ενότητα της Εκκλησίας μας και αναφέρθηκε σε μερικά τινά εκ των θαυμασίων της ζωής του εορταζομένου Αγίου, ενώ μετέφερε και τις ευχές του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου, ο οποίος έχει προσβληθεί από την ασθένεια του κορονοϊού που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε έξαρση στην πόλη μας.

Πλήθη πιστών χριστιανών από νωρίς το απόγευμα προσκύνησαν την εφέστιο ιερά εικόνα του Αγίου Νικολάου, αλλά και το χαριτόβρυτο τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: