e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Γιωλτζόγλου για την Ομογενειακή Παιδεία [video-photos]

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών στους Αμπελόκηπους, στην Αθήνα, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σταύρου Χ. Γιωλτζόγλου «Ομογενειακή παιδεία σε Κωνσταντινούπολη και Ίμβρο – Τα ρωμαίικα σχολεία στον 21ο αιώνα» (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιμβρίων και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών, ο πρόεδρος του οποίου, Νίκος Κόλμαν, άνοιξε την εκδήλωση.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γεώργιος Τανισκίδης, πρόεδρος Optima Bank και χορηγός της έκδοσης και ο Νίκος Ουζούνογλου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, πρόεδρος Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.

Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβυς ε.τ.

Μάκης Καμπουρόπουλος, πρώην Διευθυντής Γυμνασίου – Λυκείου Ίμβρου.

Κώστας Γαβρόγλου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ – πρώην Υπουργός Παιδείας.

Συντόνισε ο Λάκης Βίγκας, δραστήριο μέλος της Ομογένειας της Πόλης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας, Δρ Σταύρος Χ. Γιωλτζόγλου, ο οποίος διετέλεσε για δέκα χρόνια αν. Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Κωνσταντινούπολη.

Παραθέτουμε, στη συνέχεια, το βίντεο της εκδήλωσης, το οποίο είναι μία παραγωγή του “Φως Φαναρίου”.






Δεν υπάρχουν σχόλια: