e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Φανάρι: Μνημόσυνο Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ και Σασίμων Γενναδίου [video-photos]

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία του Σαββάτου, 27 Μαΐου 2023, στο τέλος της οποίας τελέστηκαν το τεσσαρακονθήμερο και το ετήσιο, αντίστοιχα, Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας κυρού Ιωακείμ και Σασίμων κυρού Γενναδίου.

Συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος


Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, απέστειλε την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, θερμό συγχαρητήριο μήνυμα προς τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Εξοχ. κ. Ιωάννη Σαρμά, με το οποίο του εύχεται κάθε επιτυχία στο πολυεύθυνο έργο που ανέλαβε κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο.

Μητροπολίτου Ναυκράτιδος: Βασανιστικές σκέψεις


Πριν λίγες ημέρες, μια ομάδα ορθοδόξων φοιτητών από την Μινεσότα των ΗΠΑ επισκέφθηκε το Πατριαρχείο μας. Είχα τη χαρά να υποδεχτώ αυτά τα νέα παιδιά, να τα ξεναγήσω στην Πατριαρχική Καθέδρα, αλλά και να συνομιλήσω για πολλή ώρα μαζί τους.

Ο Σέρβος Επίσκοπος Μάξιμος Vasiljevic στην Μητρόπολη Βελγίου

Στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου «Ορθόδοξος Λόγος» καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Μάξιμος Vasiljevic, ιεράρχης του Πατριαρχείου Σερβίας στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Η ομιλία έλαβε χώρα την Πέμπτη της Αναλήψεως 25 Μαΐου 2023 στην αίθουσα διαλέξεων του «Ορθοδόξου Κέντρου Ambiorix».

Προκόπι Ευβοίας: Αρχιερατικό Συλλείτουργο τιμώντας τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο [live]

Σε απευθείας σύνδεση με το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπιο Ευβοίας παρακολουθείτε την Ακολουθία του Όρθρου και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελείται με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννη.

Η μετάδοση πραγματοποιείται από την Μονάδα Εξωτερικών Μεταδόσεων της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης, μιας δράσης του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού ΑΕΝΑΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Ο θαυματουργός πολύπαθος άνθρωπος του Θεού

Του ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ, Θεολόγου - Καθηγητού

Η εμφάνιση αγίων στην Εκκλησία μας σε κάθε εποχή είναι το μόνιμο θαύμα. Ουδέποτε υπήρξε εποχή στη δισχιλιόχρονη πορεία της Εκκλησίας μας που να μην έχει εμφανιστεί άγιος. Όπως σε κάθε εποχή, έτσι και στους νεώτερους και σύγχρονους καιρούς αναδεικνύει ο Θεός αγίους για τη δόξα τη δική Του και τον αγιασμό και την αρωγή των πιστών. Ένας από τους νέους λαοφιλείς αγίους της Εκκλησίας μας είναι και ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για την Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης | Archbishop of Australia on National Reconciliation Week

Η Εθνική Εβδομάδα Συμφιλίωσης αποτελεί έναν θεσμό ο οποίος ενώνει σα νοητή γέφυρα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Αυστραλιανού Έθνους. Συνιστά, τρόπον τινά, την αναβίωση της μεγαλειώδους πορείας που πραγματοποιήθηκε πριν από 23 χρόνια στη γέφυρα Harbour Bridge του Σύδνεϋ, της μαζικότερης δημόσιας έκφρασης υποστήριξης προς τον σκοπό της ουσιαστικής συμφιλίωσης της ευρύτερης Αυστραλιανής κοινότητας με τους Αβορίγινες και τους κατοίκους Νήσων Torres Strait.