e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Κέρκυρα: 25 χρόνια μετά, πρώτη θ. Λειτουργία στον Ναό Αγ. Αικατερίνης πόλεως

Με βαθειά συγκίνηση και πολύ χαρά σήμερα εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης εν πληθούση εκκλησία τελέσαμε την πανηγυρική θεία λειτουργία για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, στον ομώνυμο ιστορικό ιερό ναό.

Σύδνεϋ: Αρχιεπισκοπικά Εσπέρια στον πανηγυρίζοντα Ναό Αγίου Στυλιανού

Να προσπαθήσουν να μιμηθούν τον προστάτη Άγιο της Ενορίας τους και να πορεύονται στη ζωή τους «εν οσιότητι και δικαιοσύνη», προέτρεψε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τους πιστούς της Ενορίας του Αγίου Στυλιανού, στην περιοχή Gymea του Σύδνεϋ.

Η Κατερίνη γιόρτασε την Πολιούχο της, Αγία Αικατερίνη

Το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου 2023 εορτάστηκε στην Κατερίνη η μνήμη της Πολιούχου της, Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης της Πανσόφου.

Αλεξάνδρεια: Πατριαρχική Λειτουργία για τα γενέθλια του Προκαθημένου

Το Σάββατο, 25η Νοεμβρίου 2023, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου φυλάσσεται ο μαρμάρινος κίονας επί του οποίου η Αγία απεκεφαλίσθη, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Εκπροσώπου της ΑΘΜ στην Αθήνα, Ερμουπόλεως κ. Νικολάου, Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, Ταμιάθεως κ. Γερμανού, Προϊσταμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Σάββα, ως και των Θεοφιλ. Επισκόπων Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου και Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Εξάρχου στη Κύπρο.

Ενθρόνιση Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου [live-photos]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος στην εορτάζουσα φερώνυμη Ενορία στο προάστιο Mascot του Σύδνεϋ.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, χοροστάτησε στον Μ. Πανηγυρικό Εσπερινό ο Θεοφ. Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, της Εκκλησίας Κύπρου. Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, συνιερουργούντων του Αρχιερέως εκ της παλαιφάτου Αποστολικής Εκκλησίας της Μεγαλονήσου και των Θεοφ. Επισκόπων Μαγνησίας κ. Χριστοδούλου και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου.

Ανακοίνωση Μονής Εσφιγμένου για ψευδείς ειδήσεις περί επισκέψεως Κασσελάκη

Ανακοίνωση Μ. Εσφιγμένου για ψευδείς ειδήσεις για επίσκεψη Κασσελάκη και και η δημοκρατική-αγωνιστική κληρονομιά της αδελφότητάς της

Εκπλαγήκαμε, όταν μάθαμε πως στην τηλεόραση [1] [2] και το διαδίκτυο ακούστηκε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επρόκειτο να μας επισκεφθεί. Πως είναι δυνατόν να ξέρουν τα κανάλια, κάτι που δεν ξέρουμε εμείς;

Αγία Αικατερίνη: Η πάνσοφη Μεγαλομάρτυς του Χριστού

Του ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ, Θεολόγου – Καθηγητού   

Οι γυναίκες μάρτυρες της Εκκλησίας μας είναι εξίσου ηρωίδες με τους άνδρες μάρτυρες, οι οποίες συναποτελούν την πιο εκλεκτή χορεία των αγίων. Το πρόβλημα της ισότητας των δύο φύλων, λύθηκε για την Εκκλησία μας στους αγίους Της, όπως και η σύμπλευση γνώσης και πίστης.

Άγιος Μερκούριος ο Μεγαλομάρτυς

Του ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ, Θεολόγου –Καθηγητού 

Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια οι Χριστιανοί είχαν διεισδύσει σε όλα τα επαγγέλματα. Ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός Χριστιανών βρισκόταν στο στρατό και πολλοί από αυτούς αναδείχτηκαν Μεγαλομάρτυρες, για την πίστη τους στο Χριστό. Ένας από αυτούς υπήρξε και ο άγιος Μεγαλομάρτυς Μερκούριος.