e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Κυριακή Ζακχαίου 2024 στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή του Ζακχαίου, 28 Ιανουαρίου 2024, στο ναΰδριο της Σχολής ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.
        Εκκλησιάστηκε πολυμελής όμιλος προσκυνητών από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα στην Κολωνία της Γερμανίας. Ο Καθηγούμενος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, καλωσόρισε τους προσκυνητές στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αναφερόμενος στην ιστορία της και στο ζήτημα της καταναγκαστικής αναστολής της λειτουργίας της πριν από μισό και πλέον αιώνα.
        Εν συνεχεία, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, την ιστορική Βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής.







Δεν υπάρχουν σχόλια: